nieuws

Beschermde dieren bedreigen AZ-stadion

bouwbreed

Beschermde dieren bedreigen AZ-stadion

Het bedrijventerrein Boekelermeer vreest dat de voetbalsupporters op het terrein gaan parkeren en vanwege voetbalagressie is men bang voor de kwetsbare autobedrijven, die hier staan. Ook ontbreekt er een veiligheidsplan en is de vergunning slechts geldig voor het stadion en de parkeerkelder (gebouw A tot en met D) en niet voor de bedrijfsgebouwen (gebouw E tot en met K), die daar bovenop komen. De andere verenigingen voerden aan dat er onvoldoende rekening is gehouden met de aanwezige zeldzame dieren. Staatsraad mr. Th. Drupsteen meende hiervoor te moeten waarschuwen: ‘U weet dat de aanwezigheid van dieren als de groene pad en de bittervoorn grote gevolgen kan hebben voor bouwplannen. De vergunningverlener moet van tevoren al rekening houden met een goede oplossing voor deze beestjes.’ Na afloop vertelde wethouder C. van Vliet dat de gemeente bereid is om het bedrijventerrein met minder dan de aangekondigde 200 hectare uit te breiden, zodat er een reservaat voor de bijzondere dieren overblijft. Uitspraak is over twee weken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels