nieuws

Zwolle wil groter bedrijventerrein

bouwbreed

Zwolle wil groter bedrijventerrein

ZWOLLE – Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft plannen om het bedrijventerrein Hessenpoort dat nu in ontwikkeling is, nog eens uit te breiden met 175 hectare onder de naam Hessenpoort 2. Het bouwrijp maken moet volgens een voorlopige planning in oktober 2004 van start kunnen. Van het terrein moet 25 hectare worden gereserveerd voor bedrijven die aan het spoor zijn gerelateerd zijn. De bedoeling is dat het bedrijventerrein zo multimodaal mogelijk wordt ontsloten, zo staat het in de door B en W vastgestelde nota waarin de uitgangspunten zijn samengevat. Daarom wordt gemikt op een aansluiting op het bestaande spoortracé tussen Zwolle en Meppel, en denkt Zwolle aan een beperkte ruimte (0,4 hectare) voor het laden en lossen van vrachten die door de lucht worden vervoerd. Het bedrijventerrein is bedoeld voor bovenregionale bedrijven met een grootschalig karakter in verschillende sectoren. Voorbeelden zijn productie, groothandel, transport, chemie en recycling.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels