nieuws

Welkom in Zeeland

bouwbreed

Waar de skyline in andere provincies wordt bepaald door bouwkranen, moet Zeeland het doen met masten van boten. Ze wil van dat recreatie-imago af. Er moet meer gewoond, gewerkt en dus meer gebouwd worden. Voor de imagoverbetering heeft Zeeland 850.000 euro over.

Aan bureau Van Sluis Consultancy in Breda het verzoek een slogan te bedenken voor de imagocampagne. De deskundigen hebben zich niet onbetuigd gelaten en presenteerden gisteren officieel de volgende briljante leus: ‘Welkom in Zeeland’. Tja, daar wordt Nederland even stil van. Het kost een emmer geld, maar er staat dan ook wat. De enkeling die de euvele moed heeft te denken dat hij dat ook wel had kunnen verzinnen, wordt vernietigend aangekeken. Wat denkt hij wel. De commissaris van de Koningin, drs. Van Gelder, is laaiend enthousiast over de hoogbegaafde slogan. ‘Welkom in Zeeland. Het zegt álles’, verklaarde hij jubelend op televisie met wijd uitgespreide armen. Voor degenen die ook hunkeren naar zo’n geniaal binnenkomertje: er zal geen copyright op rusten. Er is bijna geen gemeente of provincie – in binnen- en buitenland – die het bord ‘welkom in…’ niet in haar voortuin heeft staan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels