nieuws

Wethouder Dales verdedigt aanpak

bouwbreed Premium

Wethouder Dales verdedigt aanpak

AMSTERDAM ­ “Het is niet pluis in Nederland. Dat is nu wel duidelijk.” De Amsterdamse wethouder G. Dales prijst de parlementaire enquêtecommissie voor het onthullende beeld van de bouwwereld. Maar waar het gaat om de aanleg van de Noord­Zuidlijn, is hij minder te spreken. Met name het verwijt dat Amsterdam veel eerder de NMa had moeten informeren over mogelijke afspraken tussen aannemer Heijmans en het Franse bedrijf Soletanche bij de bouw van metrostation Vijzelgracht vindt Dales volkomen onterecht. “We hebben de NMa ingeschakeld ruim twee weken nadat we de via een e­mailbericht bewijs in handen kregen. Ik kan als wethouder in een grote stad niet anders doen. Alleen afgaan op geruchten zou de onderlinge verhoudingen alleen maar ernstig verstoren.” Dales is ingenomen met het advies grote bouwprojecten in kleinere onderdelen te splitsen. “Dat is juist wat we in Amsterdam bij de aanleg van de Noord­Zuidlijn hebben gedaan.”

Reageer op dit artikel