nieuws

VU Medisch Centrum Amsterdam uitgebreid

bouwbreed

VU Medisch Centrum Amsterdam uitgebreid

amsterdam ­ HBG Utiliteitsbouw heeft de eerste paal geslagen van de uitbreiding van de afdeling Radiotherapie van het VU Medisch Centrum Amsterdam. De uitbreiding is gesitueerd naast de polikliniek van het VU Medisch Centrum en omvat de bouw van drie betonnen stralingsbunkers, een aantal wachtruimten en kantoren. Na oplevering zullen bovengronds slechts een aantal lichtstraten te zien zijn. De aannemer bouwt het complex namelijk voor het grootste deel ondergronds om stralingsgevaar voor de omgeving te voorkomen. Verder worden betonnen wanden van 1 meter dik toegepast, die zijn verzwaard met bariet als toeslagstof. De verzwaarde wanden dienen als stralingsbarrière ter bescherming van personen buiten de bunkers. In het betonnen dak van 1 meter dik wordt om dezelfde reden een staalplaat met een dikte van 35 centimeter opgenomen. De aanneemsom bedraagt 3,8 miljoen euro en het gebouw wordt volgend jaar december opgeleverd. Het ontwerp is van Architectenforum uit Amsterdam. Adviesbureau D3BN, vestiging Amsterdam is verantwoordelijk voor de constructies. HBG Utiliteitsbouw is een onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV.

Reageer op dit artikel