nieuws

Skarsterlân meet interesse inwoners op huizenmarkt

bouwbreed Premium

Skarsterlân meet interesse inwoners op huizenmarkt

sint nicolaasga ­ Wonen in 2010 in Skarsterlân. Dit thema staat tijdens de informatieve avond in Sint Nicolaasga op 12 december centraal. De vraag naar huurwoningen in de gemeente is groot. Momenteel is de verhouding koop­ en huurhuizen zeventig op dertig procent. De gemeente denkt deze percentages de komende jaren flink te verschuiven. “We kunnen als gemeente natuurlijk meer huurwoningen en goedkope koopwoningen bouwen als de vraag groot is”‘, legt wethouder Hylkema uit. “Maar daar houden we minder geld aan overhouden dan aan ‘normale’ koophuizen. Zo kunnen we dan misschien geen dorpshuis realiseren of de dorpskern vernieuwen. Tijdens de bijeenkomst willen we van de inwoners horen wat zij belangrijk vinden.” Momenteel bedraagt de gemiddelde wachttijd voor een huurwoning in Sint Nicolaasga en omgeving meer dan een jaar. Hylkema is van mening dat belangstellenden binnen een half jaar een huis moeten hebben.

Reageer op dit artikel