nieuws

Rotterdam wil snel grond voor bedrijven

bouwbreed Premium

Rotterdam wil snel grond voor bedrijven

rotterdam ­ Om de werkgelegenheid in Rotterdam en omgeving op peil te houden, moet er de komende tien jaar ruim 500 hectare nieuw bedrijventerrein worden gevonden. Dat stelt de Stadsregio Rotterdam. Als er niets gebeurt, kost dat volgens de cijfers van onderzoeksbureau ETIN op termijn 26.000 arbeidsplaatsen. Wel ingrijpen zou daarentegen ruim 11.000 banen opleveren. Het tekort aan ruimte belemmert bedrijven verder te groeien. ‘Succesvolle, vernieuwende en groeiende bedrijven die willen uitbreiden worden gedwongen hun heil elders te zoeken’. Stadsregio en gemeente Rotterdam slaan de handen ineen. Waar de bedrijventerreinen moeten komen, is echter nog de vraag. De mogelijkheden in en bij Rotterdam zijn beperkt. De Stadsregio ziet wel wat in het noordelijk deel van de Hoeksche Waard en de Zuidplaspolder tussen Nieuwerkerk aan de IJssel en Gouda. Intussen moet ook 1140 hectare verouderde bedrijfsterreinen onder handen worden genomen. Het gaat in Rotterdam om locaties als de Spaanse Polder, Hordijk en het Veilingterrein, de Vlaardingse rivierzone en de Industrieweg in Berkel en Rodenrijs. De kosten van deze ingreep worden geraamd op ongeveer 450 miljoen euro.

Reageer op dit artikel