nieuws

Onduidelijkheid over winter­ww blijft aan

bouwbreed Premium

den haag ­ FNV Bouw en de Hout­ en Bouwbond CNV zeggen nog niet zwart op wit te hebben dat de afschaffing van de winter­ww voor wegenbouwers en schilders wordt ingetrokken.

De vakbonden reageren daarmee op uitspraken van de woordvoerder van De Geus. Die liet afgelopen donderdag weten dat de minister ‘het mogelijk wil maken dat bouwvakkers en schilders die in de winter door gebrek aan opdrachten werkloos raken, toch een ww­uitkering krijgen’. De vakbonden hebben wel een brief van minister De Geus (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer onder ogen gekregen over het thema, maar kunnen daaruit nog niet opmaken dat de winter­ww gehandhaafd blijft. “De brief biedt nog niet de duidelijkheid die we wensen”, zegt woordvoerder J. Slok van de CNV­bond. “De Geus schrijft dat hij wil onderzoeken of er een andere benadering van cyclische werkloosheid mogelijk is. Maar dat is nog wel heel vaag.” Woordvoerster A. Pols van FNV Bouw: “Ik lees in het schrijven van De Geus niet dat dit iets oplost voor de mensen die buiten de overgangsregeling vallen.”

Kamer

De vakbonden hopen dat er tijdens het Tweede­Kamerdebat dat woensdag wordt gehouden meer duidelijkheid komt over de aangescherpte regels voor seizoenswerklozen. Op aandrang van FNV Bouw en de Hout­ en Bouwbond CNV zullen verschillende parlementariërs het onderwerp aan de orde stellen en De Geus vragen helderheid te verschaffen.

Reageer op dit artikel