nieuws

Miljardenplan voor bruisend New York

bouwbreed Premium

new york ­ New Yorks burgemeester Bloomberg heeft een miljardenplan gelanceerd voor de ontwikkeling van “Lower Manhattan” oftewel het financiële district dat vorig jaar zwaar werd getroffen door de aanslag op het World Trade Center (WTC).

Aan de vooravond van de presentatie van de herbouwplannen voor het WTC, zei Bloomberg dat er meer nodig is dan alleen de renovatie van het WTC om van Lower Manhattan een “bruisende gemeenschap” te maken. Hij wil onder meer directe verbindingen van dit deel van New York met de vliegvelden John F. Kennedy en Newark International Airport. Voor de verbinding met John F. Kennedy wil hij een nieuwe tunnel laten aanleggen die tegelijkertijd het forensentransport kan verbeteren. Alleen hiervoor is al 4 miljard dollar nodig. Zijn hele plan, dat onder meer voorziet in meer woonruimte, meer scholen, meer groen en meer mogelijkheden voor de middenstand, beraamt Bloomberg op 10 miljard dollar. Dat bedrag kan volgens hem opgebracht worden door de overheid en het particuliere bedrijfsleven samen. Het geheel kan volgens Bloomberg in 10 jaar gerealiseerd worden.

Reageer op dit artikel