nieuws

Hogere bijdrage windpark geëist

bouwbreed Premium

Hogere bijdrage windpark geëist

AMSTERDAM ­ De energiebedrijven Shell en Nuon willen meer overheidssteun voor schone energie. Het duo dreigt dat anders een omvangrijk windmolenpark voor duurzame energie bij Egmond in de problemen komt. Shell en Nuon vinden dat de staat te weinig geld toezegt in een voorstel voor de stimulering van duurzame energie, het zogenoemde MEP­wetsvoorstel. De twee ondernemingen zijn teleurgesteld in de overheidsplannen die voorzien in steun van 6,8 eurocent per kilowattuur. Er moet een vergoeding komen van 7,7 eurocent per kilowattuur om de exploitatie rendabel te maken. “Als er niets verandert aan het standpunt, gaan we verder praten over mogelijke consequenties”, dreigde een Shell­woordvoerder gisteren. Wat er dan precies gaat gebeuren, wilde Shell niet zeggen. Shell en Nuon bouwen samen onder de naam NoordzeeWind aan een project van 36 windmolens op 10 kilometer buiten de kust van Egmond. Het park moet in 2005 energie gaan leveren.

Reageer op dit artikel