nieuws

Herstructurering Schiedamse wijk

bouwbreed Premium

den haag ­ In de Schiedamse wijk Groenoord is het startschot gegeven voor een ingrijpende herstructurering. Tussen 2003 en 2010 zullen gefaseerd ruim vierhonderd nieuwe woningen worden gebouwd.

Voor de sloop, het bouwrijp maken van de grond en de nieuwbouwprojecten met bijhorende buitenruimte is Wijkontwikkelingsmaatschappij Groenoord verantwoordelijk. In deze onderneming participeren de gemeente Schiedam en de Woningcorporatie Woonplus. De herstructurering gaat van start in Groenoord Zuid. Hier worden, naast het opknappen van de woonomgeving, veertien woon­werkwoningen, drie bouwblokken met 33 (patio)woningen, een nieuw buurtwinkelcentrum met daaraan negen stadswoningen en daarboven 48 (huur)appartementen gerealiseerd. De uit de jaren zestig daterende wijk Groenoord telt ongeveer vijfduizend woningen. Het stedenbouwkundig plan is van het Rotterdamse bureau BGSV. De nieuwbouwplannen zijn afkomstig van de architectenbureaus Van Tilburg en Partners, K2 en NIO.

Reageer op dit artikel