nieuws

Grootaandeelhouders kopen belang in Axa Stenman

bouwbreed Premium

veenendaal ­ De grootaandeelhouders die Axa Stenman van de beurs willen halen, hebben een eerste grote slag geslagen. Friesland Bank heeft in opdracht van de vijf een belang van ruim 22 procent in Axa Stenman gekocht. De bank neemt de volledige deelneming van grootaandeelhouder LP Invest over, zo is gisteren bekendgemaakt.

Met de transactie is ruim 9 miljoen euro gemoeid. Begin december deelde Axa Stenman, producent van hang­ en sluitwerk en fietsaccessoires, mee dat vijf grootaandeelhouders samen met Friesland Bank een openbaar bod willen uitbrengen op het bedrijf. Beide partijen denken 15 euro per aandeel te bieden. De beurskoers van Axa stond gistermiddag op 13,91 euro. LP Invest was in eerste instantie eveneens betrokken bij het openbare bod op alle aandelen, maar haakte af voordat de plannen werden bekendgemaakt. Nu verkoopt de participatiemaatschappij haar aandelen voor 13,25 euro per stuk.

Klein belang

Friesland Bank koopt het belang voor de vijf bieders. “Het is de bedoeling dat we na de hele operatie slechts een klein belang overhouden”, aldus een woordvoerster van Friesland Bank. In januari zullen de definitieve plannen voor het bod op Axa Stenman in een overeenkomst worden vastgelegd. In de weken daarna verschijnt het biedingsbericht, waarop de bestaande aandeelhouders hun stukken kunnen aanmelden. Naar verwachting verdwijnt Axa Stenman dan begin maart van de beurs.

Reageer op dit artikel