nieuws

Goes alsnog in beroep tegen containerterminal Vlissingen

bouwbreed Premium

goes ­ Net voor de sluitingstermijn heeft de gemeente Goes dinsdag bij de Raad van State beroep ingesteld tegen de komst van de Westerschelde Container Terminal (WCT) in het havengebied van Vlissingen.

Aanvankelijk leek Goes bereid de terminal te accepteren onder voorwaarde dat er maatregelen getroffen werden om de negatieve effecten die de WCT met zich meebrengt in de regio teniet te doen. De gemeente vreest dat Goes veel overlast krijgt door extra goederenvervoer van en naar de terminal over het spoor. Het Rijk heeft de gemeenten Goes, Reimerswaal en Kapelle 5,5 miljoen euro toegezegd. Het havenschap Zeeland Seaports en de provincie Zeeland hebben daar elk nog eens 1 miljoen euro bijgelegd. Een meerderheid van de gemeenteraad van Goes heeft de overeenkomst met de provincie en het havenschap over compenserende maatregelen afgewezen. De raad vindt de toezeggingen ontoereikend. Reimerswaal en Kapelle hebben de WCT­overeenkomst dinsdag wel ondertekend.

Reageer op dit artikel