nieuws

Fries bestuur verder met BBF na faillissement Westerbaan

bouwbreed

leeuwarden ­ De provincie Friesland heeft een vervangende aannemer gevonden voor bouw van de tijdelijke huisvesting achter het Hoge Huis, één van de gebouwen waarin de provincie zetelt.

Gedeputeerde Staten hebben besloten een aannemingsovereenkomst met Bouwbedrijf Friesland (BBF) in Leeuwarden aan te gaan. Westerbaan zou de uitbreiding voor rekening nemen maar het faillissement gooide roet in het eten. Na het verbreken van de overeenkomst met Westerbaan is de provincie meteen op zoek gegaan naar een andere aannemer. Uit de selectie is BBF naar voren gekomen. De oorspronkelijke streefdatum van 1 maart blijkt nu door het lange stilliggen, en ook door de vorst, niet meer haalbaar. Bij het maken van het nieuwe contract zijn partijen wel zo dicht mogelijk bij de oude afspraken gebleven. De provincie praat nog met curator Verdonk van Westerbaan om tot een goede afhandeling van de zaak te komen. Verdonk zag liever dat Friso uit Sneek de uitbreiding ­ drie verdiepingen semi­permanente kantoorruimte met een oppervlak van 900 vierkante meter, kosten 1,2 miljoen ­ uit mocht voeren. Friso meldde zich namelijk voor de resterende orders van Westerbaan. Ook wilde men personeel overnemen. Dat lijkt nu onhaalbaar omdat de orderportefeuille verder leeg is.

Reageer op dit artikel