nieuws

Corporatie Almere koopt woningen terug

bouwbreed

Corporatie Almere koopt woningen terug

almere ­ Een dag voor de stemming in de Tweede Kamer over verplichte heffingen aan woningcorporaties, komt het eerste echte succesverhaal naar buiten. De Goede Stede uit Almere heeft 83 goedkope huurwoningen teruggekocht van geldschieter Patio. De Gooise woningcorporatie Patio bouwde in 1997 de woningen voor de Almeerse collega. Beheer en onderhoud was wel in handen van De Goede Stede, zodat voor de huurders niks verandert na de terugkoop. De Almeerse corporatie hikte vijf jaar geleden aan tegen een enorme bouwopgave en had tegelijkertijd een lege portemonnee. Zij waren volgens Aedes, vereniging van woningcorporaties, toen de eersten die zelf zorgden voor collegiale financiering.

Reageer op dit artikel