nieuws

Consortium Heijmans vecht aanleg van A59 aan

bouwbreed Premium

Consortium Heijmans vecht aanleg van A59 aan

rosmalen ­ Heijmans wil via een kort geding proberen alsnog de aanleg van een praktisch langs zijn voordeur lopend stuk snelweg van de A59 binnen te halen. Deze week gunde de provincie Noord­Brabant die opdracht aan de aannemerscombinatie BAM, Boskalis en Fluor Daniel. Heijmans werkt in een consortium samen met Dura Vermeer Groep, Van Hattum en Blankevoort/KWS. De groep rond Heijmans viel uit de boot omdat de offerte volgens gedeputeerde P. van Vugt onvoldoende duidelijk was om goed te kunnen beoordelen. De negen kilometer lange weg gaat de komende jaren op de schop. De provincie heeft gekozen voor een constructie waarbij de uitvoerende aannemers de weg ontwerpen, aanleggen en vijftien jaar onderhouden. Het project gaat 218 miljoen euro kosten, 15 procent minder dan de provincie aanvankelijk zelf had becijferd. De ombouw van de weg is dankzij de gekozen constructie ook sneller klaar.

Reageer op dit artikel