nieuws

Balfour Beatty krijgt order van 1,6 miljard

bouwbreed Premium

Balfour Beatty krijgt order van 1,6 miljard

londen ­ Het Britse ministerie van defensie heeft de opdracht voor het moderniseren van huisvesting en voorzieningen gegund aan Balfour Beatty. Met de opdracht is een bedrag van meer dan 1,6 miljard euro gemoeid. De aannemer gaat bij de uitvoering samenwerken met Babcock Support Services, dat zorgt voor onderhoud en beheer van de vernieuwde gebouwen. Balfour Beatty gaat op 52 verschillende locaties van de luchtmacht, landmacht en marine in totaal honderd projecten uitvoeren. Voornaamste doel is de huisvesting voor 16.000 manschappen te vernieuwen. Daarnaast worden ook kampwinkels, sportzalen en recreatieruimten onder handen genomen. De eerste werkzaamheden moeten in mei al starten, maar het totale project zal tot zeker 2010 lopen. In een aantal gevallen worden verouderde gebouwen gesloopt en vervangen, op andere plaatsen is modernisering van bestaande barakken mogelijk. Het gaat niet alleen om projecten in Groot­Brittannië zelf maar ook in Duitsland, op Cyprus en op andere overzeese locaties. Volgens het ministerie heeft Balfour Beatty als hoofdaannemer de verantwoordelijkheid voor het ontwerp, de voorbereiding en uitvoering, kostencontrole, de selectie van onderaannemers, het management en de tijdige oplevering.

Reageer op dit artikel