nieuws

Zwitserse bouw balt de vuisten

bouwbreed Premium

Zwitserse bouw balt de vuisten

bern ­ De nationale bouwstaking in Zwitserland heeft meer weerklank gevonden dan gehoopt door de werkgevers. Volgens de vakbond Bouw en Industrie gingen 15.500 bouwvakkers de straat op om invoering van een vroegtijdig pensioen vanaf zestig af te dwingen. Bedrijven als Zschokke gaven hun personeel vrijaf waardoor nogmaals 3500 bouwvakkers niet op hun werk verschenen. “De overeengekomen vroege pensionering moet onmiddellijk ingevoerd worden”, aldus voorzitter V. Pedrina van vakbond GBI. “Meer dan 40 procent van alle bouwvakkers sterven of worden invalide voor ze 65 zijn.” Tijdens de acties ontstonden op diverse plaatsen in de bergstaat grote opstoppingen. Zo waren tijdelijk de toegangswegen naar Liechtenstein geblokkeerd. Ook op de brug van Mont Blanc in Genève en de snelweg door de Bareggtunnel kwam het verkeer tot stilstand.

Reageer op dit artikel