nieuws

Wijzigingsplannen naar bedrijven

bouwbreed Premium

arnhem ­ Ondernemers hebben weinig tijd om eens uitgebreid de plaatselijke huis­aan­huisbladen door te snuffelen. Daarom is de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland gestart met een project om ondernemers automatisch te informeren over wijzigingen in bestemmingsplannen rond hun bedrijf.

Met het zogenoemde Vuurtorenproject hoopt de KvK de drukke ondernemer te ontlasten. Het project is landelijk ingesteld. Centraal Gelderland heeft inmiddels de eerste alarmeringsbrieven de deur uit gedaan. Deze extra service van de KvK kost de ondernemers niets. Volgens Centraal Gelderland zijn de eerste reacties positief. Zowel van gemeenten, als van bedrijven. In Arnhem houden twee medewerkers dagelijks de Staatscourant in de gaten en de wijzigingsplannen die ze krijgen van de 38 gemeenten in de regio. De bestemmingsplannen worden gekoppeld aan adressen uit het handelsregister. Wil een gemeente een bestemmingsplan wijzigen, dan stuurt de KvK automatisch een brief naar de omliggende bedrijven. Hierdoor kunnen ondernemers tijdig een bezwaarschrift indienen.

Reageer op dit artikel