nieuws

Transporthulp voor zware lasten

bouwbreed

Transporthulp voor zware lasten

rotterdam ­ Mover International uit Tiel levert met de Mover een elektrische transporthulp. Het materieel komt nog dit jaar op de markt. Het systeem is ontworpen voor het verplaatsen van rolcontainers, maar kan met een bijbehorende trekhaak elke last vervoeren. De Mover kan ook geschikt worden gemaakt voor het transport van bouwdelen als kozijnen en deuren. In het geval van de rolcontainer wordt de trekhaak onder het frame gehaakt, zodat het gewicht op de aandrijfwielen van de Mover wordt overgebracht. De huidige uitvoering kan maximaal 1000 kilo verplaatsen bij een snelheid van 3 kilometer per uur. Het Tielse bedrijf ontwerpt momenteel een Mover die meer dan 1000 kilo kan verplaatsen. Alle bedieningselementen zijn in de stuurstang ondergebracht. Deze stang is in hoogte te variëren. De benodigde energie komt uit nikkel/cadmium­accu’s. Complete met lader kost de transporthulp ongeveer 2000 euro.

Reageer op dit artikel