nieuws

Toyota zet in op hybride voertuigen

bouwbreed Premium

Toyota zet in op hybride voertuigen

den haag ­ Toyota wil vanaf 2012 alle voertuigen uit de catalogus voorzien van een hybride aandrijving met een conventionele brandstofmotor en een elektromotor en van een brandstofcelinstallatie. De Japanse fabrikant hoopt in de komende vijf jaar zo’n 300.000 hybride voertuigen te kunnen verkopen onder de eigen merknaam. Vorig jaar verkocht het bedrijf 36.928 hybrides op een totaal van 5,9 miljoen voertuigen. Toyota verkoopt de aandrijvingen ook aan andere fabrikanten. Nissan denkt in 2006 hybrides van Toyota te betrekken terwijl General Motors momenteel een soortgelijke overeenkomst met de Japanse fabrikant bespreekt. Toyota bood met de Prius in 1997 de eerste auto met een hybride aandrijving aan. De ervaringen met de hybrides gebruikt de fabrikant voor de verdere ontwikkeling van de brandstofceltechniek. Het Japanse bedrijf zet in 2010 de eerste en massa geproduceerde voertuigen met een brandstofcel op de markt.

Reageer op dit artikel