nieuws

Stork schrapt 900 arbeidsplaatsen

bouwbreed Premium

Stork schrapt 900 arbeidsplaatsen

naarden ­ Het industriële conglomeraat Stork schrapt zo’n 900 arbeidsplaatsen. Momenteel telt het concern nog 16.000 werknemers. De meeste verdwijnen in de luchtvaartdivisie. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Volgens topman S. Vollebregt zijn de ingrepen noodzakelijk door de aanhoudende slechte economische omstandigheden. Daardoor wordt vooral de luchtvaart getroffen. Bij de halfjaarcijfers gaf Stork al aan dat het ook in de infrastructuur geen vetpot was. Vertragingen in uitvoering van werke0n hebben daarbij een rol gespeeld. Dat was ook reden voor de verkoop van de divisie Infrastructure Services aan Heijmans. Deze hoopt het bedrijf dit kwartaal af te ronden.

Reageer op dit artikel