nieuws

Rijk betaalt mee aan bouw centrum voor topsport

bouwbreed Premium

apeldoorn ­ De komst van het Apeldoornse Omnisportcentrum is definitief. Met de toezegging van staatssecretaris Ross­van Dorp dat het Rijk tien miljoen euro meebetaalt aan het topsportcentrum, is de financiering afgelopen week rondgekomen.

Het plan omvat 20.000 vierkante meter sportaccommodatie met ondersteunende functies en 30.000 vierkante meter kantoren en commerciële functies, waaronder een megabioscoop. De investeringen voor de totale ontwikkeling worden geraamd op 130 miljoen euro. Behalve genoemde bebouwing, worden in het gebied een sportpark met clubhuis, parkeerplaatsen en een ijs­ en skeelerbaan aangelegd. De toezegging van het Rijk maakte de begroting voor de sportfuncties sluitend. De provincie zegde eerder al 9 miljoen euro toe en de gemeente trekt 30 miljoen euro uit voor het plan. Van de opbrengst van de commerciële bebouwing gaat ook tien miljoen euro naar sportaccommodaties. Het complex betekent volgens gemeentelijk projectmanager Gilissen een belangrijke aanvulling op het bestaande aanbod. Nederland krijgt een binnenatletiek­ en wielerbaan die voldoen aan eisen voor internationale sportevenementen en er komt een topsporthal voor binnensporten. Ook komen er een klimcentrum, een fitnesscentrum en een sportmedische praktijk. De bouw kan volgend jaar beginnen, in 2005 is het centrum klaar.

Reageer op dit artikel