nieuws

Limburg onveiliger door bezuinigingen

bouwbreed Premium

Limburg onveiliger door bezuinigingen

MAASTRICHT ­ Door de bezuinigingen op de aankoop van natuur komt de beveiliging van Limburg tegen overstromingen in gevaar. De provincie Limburg maakt zich hierover grote zorgen. Door die bezuinigingen komt de financiering van de natuurontwikkeling langs de Maas in Limburg ernstig in het gedrang en neemt de kans op overstromingen toe. En de provincie krijgt van Den Haag geen duidelijkheid of voor die natuurontwikkeling al dan niet geld is gereserveerd. De aanleg van natuurgebieden moet helpen om overstromingen van de Maas te voorkomen. Gedeputeerde O. Wolfs (PvdA) liet in de statencommissie voor Ruimte en Groen weten dat herhaalde vragen om duidelijkheid over de financiering van de natuuraanleg door Den Haag niet worden beantwoord.

Reageer op dit artikel