nieuws

Installatiecentra Siemens overgenomen door Cegelec

bouwbreed Premium

den haag/münchen ­ Cegelec neemt in Nederland Siemens activiteiten als installateur over. Dat hebben beide bedrijven vastgelegd in een intentieverklaring.

Het installatiewerk van Siemens Nederland wordt verricht vanuit Regionale Technische Centra verspreid over het land. De RTC’s zijn te vinden in Amsterdam, Assen en Deventer evenals te Ridderkerk, Susteren en Zoetermeer. De centra hebben gezamenlijk een omzet van 22 miljoen euro. Siemens stoot de RTC’s af vanwege snelle veranderingen op de installatiemarkt. Het elektronicaconcern is in Nederland met zijn 22 miljoen omzet een vrij kleine speler en kan daardoor moeilijk flexibel om wijzigende omstandigheden inspelen. Cegelec van zijn kant ziet in de overname een goede kans zijn toch al stevige marktpositie verder te versterken. Cegelec is internationaal een toonaangevende onderneming op het gebied van elektrotechniek en dienstverlening ten behoeve van zowel de publieke als de particuliere sector. Vanuit het hoofdkantoor te Brussel regisseren de Belgen vestigingen in dertig landen met meer dan 26.000 werknemers. In het boekjaar 2000/2001 realiseerde het concern een omzet van 2,8 miljard euro. Het Nederlandse hoofdkantoor van Cegelec is te vinden in Moerdijk. Het bedrijf met 450 werknemers, richt zich in ons land vooral op de industriële sector.

Elektrotechniek

Siemens Nederland heeft in het boekjaar 2000/2001 met 3680 werknemers een omzet geboekt van 1,5 miljard euro. De onderneming is een van Nederlandse grootste bedrijven op het gebied van elektrotechniek en heeft vrij losse banden met de Siemens­centrale in München. De moedermaatschappij in Beieren heeft het op 30 september aflopende boekjaar afgesloten met een winst van 2,6 miljard euro. Het resultaat ligt bijna een kwart hoger dan het jaar daarvoor. De omzet daalde met 3 procent tot 84 miljard euro.

Uitdagingen

Bestuursvoorzitter H. Pierer ziet 2003 als een jaar van de uitdagingen. “De omgeving wordt gekenmerkt door een aantal niet te wegen politieke factoren. Dat geldt vooral voor de situatie in het nabije Oosten en Zuid­Amerika. De zwakke bereidheid om in voor ons wezenlijke branches in regionale markten te investeren, zal aanhouden. Dit geldt vooral voor de sectoren Informatie, Communicatie en Power.” Vanwege de ingezette saneringen zullen de omzetten bij Siemens dalen. Gestreefd wordt de winstmarges op niveau te houden.

Reageer op dit artikel