nieuws

Gelderland maakt contouren ruimer

bouwbreed Premium

Gelderland maakt contouren ruimer

arnhem ­ De gemeenten in het Gelderse Rivierenland zijn akkoord gegaan met een provinciaal beleidsexperiment voor het zoeken naar locaties voor woningbouw. Het experiment met de kwaliteitscontouren is nu richtinggevend voor het toetsen van plannen in het Rivierenland, ook als die plannen afwijken van het huidige streekplan. Bij het experiment worden ruimere contouren getrokken dan de Vijfde nota voorstaat en ze worden niet gebaseerd op aantallen maar op kwaliteitscriteria. Een voorwaarde voor uitbreiding is bijvoorbeeld dat aangetoond moet zijn dat inbreiding niet mogelijk is. Met dit beleidsexperiment is het niet meer mogelijk dat kwalitatief zeer goede plannen struikelen op een gebrek aan contingenten, terwijl even verderop veel minder goede plannen wel kunnen worden uitgevoerd.

Reageer op dit artikel