nieuws

Friese overnamekandidaat meldt zich voor Westerbaan

bouwbreed Premium

leeuwarden ­ Er heeft zich een potentiële overnamekandidaat gemeld voor de bijna failliete aannemersmaatschappij Westerbaan BV in Leeuwarden. Dat zegt CNV­bestuurder J. Osinga. Het betrokken bedrijf nam contact op met de Bouw­ en Houtbond omdat de directie van Westerbaan onbereikbaar is.

De mogelijke koper wil zich nog niet bekend maken. Osinga wil alleen kwijt dat het om een ‘grote, solide, Friese onderneming’ gaat die zich op allerlei terreinen begeeft, waaronder de bouw. “Men is geïnteresseerd in het hele bedrijf. Mogelijk kunnen alle werknemers na het faillissement worden overgenomen”, aldus Osinga. Contact met Westerbaan over deze nieuwe ontwikkeling is er nog niet geweest. “We hebben helemaal geen contact. En gezien de opstelling van de directie hebben we daar ook geen behoefte aan.” Afgelopen weekend werd bekend dat mededirecteur J. Brander van Westerbaan de winstgevende projecten onder heeft gebracht in twee nieuwe bv’s. Daar kunnen 45 van de 101 werknemers aan de slag. Het eigenlijke Westerbaan gaat bij deze constructie failliet. Dat gebeurt naar alle waarschijnlijkheid donderdag. De overnamekandidaat wil het hele Westerbaan laten blijven bestaan. “Aan het bouwbedrijf op zich mankeert niks. De directie is echter te speculatief geweest.” Het wachten is nu op wat de curator gaat doen. Osinga verwacht dat die als eerste juridisch gaat onderzoeken of een deel van de miljoenenschuld is te verhalen op de nieuwe bv’s van Brander. Zo ja, dan zou overname door een andere partij een optie kunnen zijn. “Garanties zijn er natuurlijk niet te geven.”

Reageer op dit artikel