nieuws

Eldebe Waldoor in handen van Kone

bouwbreed

Eldebe Waldoor in handen van Kone

den haag ­ Fabrikant van liften en roltrappen Kone heeft Eldebe Waldoor Groep in Veenendaal overgenomen. Het Finse Kone versterkt hiermee zijn positie op het vlak van levering en onderhoud van automatische deuren. Kone brengt Eldebe Waldoor onder in dochter Konematic. De combinatie van de twee bedrijven biedt werk aan ruim honderd medewerkers. Eldebe Waldoor is in Nederland een van de grotere leveranciers van automatische deuren. Het bedrijf heeft de afgelopen dertig jaar 35.000 deuren geleverd. Onderhoudscontracten bestaan voor negenduizend deuren. Kone is de Nederlandse dochter van het Finse moederbedrijf Kone Corporation. De internationaal georiënteerde onderneming is met 35.000 medewerkers actief in vijftig landen. De omzet over 2002 overschrijdt de 5,8 miljard euro. In Nederland realiseert Kone vanuit Den Haag met 1200 medewerkers een omzet van 110 miljoen euro.

Reageer op dit artikel