nieuws

Doek definitief gevallen voor aannemerij Westerbaan

bouwbreed

leeuwarden ­ Het doek is definitief gevallen voor aannemingsmaatschappij Westerbaan in Leeuwarden. De rechtbank in Leeuwarden heeft gistermiddag het faillissement uitgesproken.

Dat zou eigenlijk vorige week al gebeuren, maar toen trok installatiebedrijf Pranger­Rosier uit Dokkum op het nippertje de faillissementsaanvraag in. Als curator is meester Verdonk van Zillinger Molenaar & Verdonk Advocaten in Heerenveen aangewezen. Hij gaat nu met de meer dan vijfhonderd schuldeisers aan de slag om te kijken hoe en of de miljoenenschuld ­ tenminste 5 miljoen euro ­ van het bouwbedrijf kan worden verhaald. Bijvoorbeeld op de nieuwe bouw­bv’s die Westerbaan­directeur J. Brander in het leven heeft geroepen. Voor de 56 ontslagen bouwvakkers betekent het uitspreken van het faillissement dat er nu eindelijk een beroep op een uitkering kan worden gedaan. De meesten van hen kampen nog met een salarisachterstand van minimaal twee weken.

Reageer op dit artikel