nieuws

Directeur Westerbaan moet onderduiken

bouwbreed

leeuwarden ­ Directeur J. Brander van de bijna failliete aannemingsmaatschappij Westerbaan BV in Leeuwarden en zijn vrouw zijn ondergedoken na (doods)bedreigingen van schuldeisers en ex­werknemers. Een aantal van hen stond met knuppels voor hun woning in Bergum. Ook zijn schuldeisers het kantoor van Brander’s advocaat J. Kap in Groningen binnengedrongen.

Reden van de woede is dat schuldeisers en het ontslagen personeel nog geld te goed heeft, maar de kas van het bouwbedrijf leeg is. Aan de andere kant richt Brander wel twee nieuwe bv’s op ­ Noord en Oost ­ waarin de winstgevende projecten worden ondergebracht. Om de thuiszittende ex­werknemers tegemoet te komen, betaalt Brander ­ zo meldt de Leeuwarder Courant ­  een deel van hen uit eigen zak, een bedrag van een kleine 300 euro uit om de feestdagen door te komen.

Failliet

Het eigenlijke Westerbaan gaat mogelijk donderdag definitief failliet. Vorige week kon dat op het nippertje worden voorkomen doordat er een deal werd gesloten met installatiebedrijf Pranger­Rosier uit Dokkum, de faillissementsaanvrager. Nieuwe aanvragen liggen al bij de rechtbank in Leeuwarden. Daarnaast speelt morgen een kort geding, aangespannen door sanitairbouwer Afiscon BV uit Barneveld. Het bedrijf heeft nog een kleine 30.000 euro van Westerbaan te goed voor de levering van veertig toiletgroepen voor de nieuwbouw van het Pieter Jelles College in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel