nieuws

Corus blaast fusie met CSN af

bouwbreed Premium

Corus blaast fusie met CSN af

amsterdam ­ De fusie tussen het Brits­Nederlandse staalconcern Corus en zijn Braziliaanse branchegenoot Companhia Siderurgica Nacional (CSN) is gisteren onverwacht afgeblazen. Het bestuur van Corus vindt het huidige economisch klimaat te onzeker om de samenwerking door te zetten. De vakbonden reageerden teleurgesteld over het afketsen. De ondernemingsraad vindt het besluit “jammer maar begrijpelijk”. Op de beurs in Amsterdam viel het aandeel tegen de middag tot bijna een kwart terug op 57 eurocent. Corus kondigde in juli aan 4,2 miljard euro te betalen voor een meerderheidsbelang in de nieuwe onderneming. Volgens een woordvoerder zijn de onzekerheid in de diverse markten en de instabiele koers van de Braziliaanse munteenheid, de real, de reden af te zien van de fusie. Ook zijn banken huiverig om een dergelijke overname te financieren. Sinds de aankondiging doken al berichten op dat de fusie op losse schroeven stond.

Reageer op dit artikel