nieuws

Britse bouwmarkten bij meubelwarenhuis

bouwbreed Premium

Britse bouwmarkten bij meubelwarenhuis

londen ­ Het Britse detailhandelsconcern Great Universal Stores (GUS) heeft zijn aanwezigheid in de doe­het­zelfsector flink uitgebreid door de overname van Homebase. GUS wil Homebase samenvoegen met de meubelwarenhuizen van zijn Argos Retail Group om een totaalaanbod te kunnen verstrekken aan woonconsumenten. Het concern hoopt op deze manier de concurrentieslag met warenhuizen als Ikea steviger aan te gaan. GUS betaalt voor de op twee na grootste doe­het­zelfketen in Groot­Brittannië 900 miljoen pond sterling (1,4 miljard euro). Een deel van de overnamesom wordt gebruikt om de schuldenlast van Homebase af te lossen. Homebase was eigendom van Permira. Deze investeringsmaatschappij kocht de doe­het­zelfketen in maart vorig jaar van supermarktconcern Sainsbury, dat daarna een belang van bijna 18 procent vasthield. GUS bracht eerder dit jaar een deel van de kledingketen Burberry naar de beurs. Het concern is ook bekend van het postorderbedrijf Wehkamp.

Reageer op dit artikel