nieuws

Winkeliers overvallen door referendum

bouwbreed Premium

Winkeliers overvallen door referendum

GRONINGEN – Winkeliers en ondernemers aan de oostzijde van de Grote Markt in Groningen, die binnen vijf jaar moeten vertrekken als de gemeentelijke plannen voor de nieuwbouw van een muziektheater met ondergrondse parkeergarage doorgaan, voelen zich overvallen door de aankondiging van het college van B en W dat er opnieuw een raadplegend referendum zal worden gehouden. Door burgers en ondernemers bedachte varianten op het gemeentelijke bouwplan moeten vÓÓr mei volgend jaar zijn ingediend bij de gemeente. Het college wil op de plek van de Naberpassage, tussen het Vindicat-pand en de Poelestraat, een muziektheater met ondergrondse parkeergarage bouwen, maar staat open voor andere suggesties vanuit de bevolking. De nu nog aan de oostzijde van de Grote Markt gevestigde winkeliers voelen zich overdonderd en hadden van tevoren ingelicht willen worden. Op 21 februari 2001 stemde maar liefst 81,21 procent van de kiezers tijdens het toen gehouden referendum tegen het bouwplan Nieuwe Noordzijde. Daarbij bleek de onder de geplande parkeergarage het grootste struikelblok. De grote vraag is of de Groningse bevolking een ondergrondse parkeergarage 20 meter verderop wel accepteert.

Reageer op dit artikel