nieuws

Verzet tegen afbouw torenflat Oegstgeest

bouwbreed

Verzet tegen afbouw torenflat Oegstgeest

den haag – Mag het vier etages hoge karkas van een torenflat in Oegstgeest wel of niet tot zes etages worden afgebouwd. Die vraag lag donderdag bij de Raad van State voor. Omwonenden van de Oegstgeestse Lobeliuslaan kochten een nog te bouwen huis tegenover de bouwlocatie van de flat. Op het moment van kopen wisten zij dat de flat er zou komen, maar werden naar eigen zeggen verkeerd ingelicht over de omvang. De gemeente beloofde dat deze maximaal vier etages zou worden. Het uiteindelijke bouwplan voorziet in de komst van een zeven verdiepingen hoge torenflat. Volgens de advocaat van de betrokken projectontwikkelaar is nooit iets gezegd is over vier etages. Hij meent dat de 26 omwonenden liegen en alles zeggen wat in hun straatje past. De omwonenden van de bouwlocatie maakten in eerste instantie bezwaar bij de rechtbank in Den Haag, waar ze in het gelijk zijn gesteld. De rechtbank schorste de bouwvergunning tot vier bouwlagen. Waardoor er nu een karkas van vier etages voor hun deur staat. De uiteindelijke uitspraak zorgde voor een compromis, namelijk zes etages. Hiertegen kwamen zowel bewoners als de gemeente in beroep bij de Raad van State. De omwonenden willen dat het bij vier etages blijft, de gemeente blijft inzetten op zeven etages.

Reageer op dit artikel