nieuws

Snelheidsinformatie bij wegwerk succes

bouwbreed

Snelheidsinformatie bij wegwerk succes

DEN BOSCH – Een proef in Noord-Brabant om weggebruikers te informeren over hun snelheid op plekken waar aan de weg wordt gewerkt, is succesvol verlopen. De veiligheid van de wegwerkers is verbeterd. De provincie heeft daarom besloten het systeem in de toekomst ook geregeld op andere plaatsen in te zetten, aldus een woordvoerder. Dankzij de dynamische snelheidsinformatie (dsi) weet elke automobilist precies hoe hard hij of zij rijdt. De snelheid is af te lezen op een grote monitor langs de weg. Die reageert ook meteen als de weggebruiker de snelheid aanpast aan het toegestane maximum. Het systeem staat op een aanhanger is daardoor overal inzetbaar. Het is niet bedoeld om automobilisten te bekeuren. ‘Het gaat ons vooral om gedragsbeÏnvloeding. Een beter rijgedrag heeft een positief effect op de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers’, aldus de woordvoerder van de provincie.

Reageer op dit artikel