nieuws

Rotterdam biedt nog 120.000 meter kantoorvloer aan

bouwbreed

rotterdam – Havenstad Rotterdam voegt in 2003 nog 50.000 vierkante meter toe aan zijn kantorenbestand. Dit jaar bedraagt de uitbreiding 70.000 meter. Hoewel de leegstand toeneemt, verwacht de stadsregio de komende jaren een stabiele kantorenmarkt.

In het centrum van de stad verrijst bij het Oostplein de kantoortoren De Adminiraal. Met de bouw wordt 20.000 meter vloer toegevoegd aan het krappe segment centrumlocaties. Nogmaals 5.000 meter komt beschikbaar in een rank gebouw bij de Coolsingel dat de naam De Splinter heeft gekregen. Het ringvormige project Fascinatio aan de rand van een nieuwe woningbouwlocatie in de gemeente Capelle aan de IJssel levert 20.000 meter kantoorvloer op. In 2003 wordt aan de Schiekade 17.000 meter gerealiseerd. Op de Kop van Zuid zet de Sociale Verzekeringsbank 13.500 meter neer. In Rotterdam Alexander wordt Eurogate (19.000 meter) opgeleverd. Vanaf 2003 trapt Rotterdam nadrukkelijk op de rem. ‘Afmaken waarmee we zijn begonnen, alvorens nieuwe grootschalige projecten te ontwikkelen’, is het devies. Slechts een kwart van de huidige kantoorplannen zal volgens de gemeente Rotterdam in behandeling worden genomen. De havenstad verwacht dat de heroriëntatie gunstig kan uitpakken. De huurprijzen zijn voor de Randstad aan de lage kant. De verbeterde bereikbaarheid door de hogesnelheidslijn en de randstadrail moeten de attractiviteit verder verhogen. Een pluspunt ook zijn de nieuwe vestigingsmogelijkheden bij Rotterdam Airport.

Reageer op dit artikel