nieuws

Pleidooi voor bouwsubsidies

bouwbreed Premium

Pleidooi voor bouwsubsidies

AMSTERDAM – De overheid moet de woningbouwsubsidies in ere herstellen. In ruil daarvoor bouwen corporaties binnen een redelijke termijn daadwerkelijk een groot aantal woningen, vindt de Huurdersvereniging Amsterdam. In Amsterdam heeft de nieuwbouwproductie een dieptepunt bereikt. De vereniging heeft weinig vertrouwen in de vorige week door wethouder Stadig gelanceerde voorstellen voor verhoging van de woningproductie. Stadig is principieel tegen woningbouwsubsidies. De gemeente kan volgens hem alleen incidenteel enige steun verlenen. De huurdersvereniging vreest dat zonder extra geld het vertragende onderhandelingscircus tussen corporaties en gemeente gewoon in stand blijft. Verder pleit de vereniging voor de bouw van tien procent extra sociale woningen.

Reageer op dit artikel