nieuws

Omniworld Almere nog allerminst zeker

bouwbreed Premium

Omniworld Almere nog allerminst zeker

almere – De bouw van een sport- en entertainmentcomplex in Almere is niet meer zo zeker als het een paar maanden geleden leek. Dit blijkt uit een onderzoek van de werkgroep Omniworld, die gisterochtend haar rapport presenteerde. Er zou een voetbalstadion komen (13.500 zitplaatsen) en een topsporthal (3500 zitplaatsen). Er was al een licentie-aanvraag bij de KNVB ingediend voor betaald voetbal. HBG en Ballast Nedam zouden het complex gaan bouwen, voor de indertijd geraamde kosten van 180 miljoen gulden, prijspeil april 2001. Nu blijken de kosten voor de gemeente veel hoger te zijn dan aanvankelijk was geraamd. Inmiddels heeft ze al ruim 23 miljoen euro in het project gestoken, zonder tastbaar resultaat. Bovendien blijkt na het onderzoek van de werkgroep Omniworld dat de exploitatie niet sluitend te krijgen is. In december neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het al dan niet doorgaan van Omniworld.

Reageer op dit artikel