nieuws

Niet langer hoogbouw in centrum Heerlen

bouwbreed Premium

heerlen – Het college van B en W van Heerlen wil hoogbouw voortaan alleen nog maar toestaan aan de rand van het centrum. In het centrum zelf mogen geen gebouwen van meer dan tien etages meer komen.

B en W wil hierover een brede discussie voeren. Hoogbouw biedt mensen de mogelijkheid dichtbij voorzieningen en het openbaar vervoer te wonen, vindt het college, maar hoogbouw op verkeerde plaatsen, vervuilt de horizon. B en W wil met zijn standpunt ook het groen in de gemeente sparen. De laatste jaren worden in Heerlen meer plannen en idee’n ingediend voor hoogbouw. Deze ontwikkeling sluit aan bij de landelijke trend van hoge woontorens. Het college wil op binnenkomende verzoeken niet meer los-vast reageren, maar een duidelijk vaststaand beleid hebben. In de nota ‘hoogbouw’ heeft hebben burgemeester en wethouders acht ruimtelijke modellen naast elkaar gezet en de voor- en nadelen vergeleken. ‘Zo zou je ervoor kunnen kiezen om hoogbouw in het centrum te concentreren, of er net omheen. Je kunt kiezen voor de toppen van de heuvels, of hoogbouw leggen aan de westrand van de stad, of bij de entree van de stad’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel