nieuws

Lucent Hilversum schrapt 300 banen

bouwbreed Premium

Lucent Hilversum schrapt 300 banen

hilversum ­ Lucent Technologies stopt in Hilversum met het ontwikkelen van glasfiber netwerken. Daarmee vervallen driehonderd arbeidsplaatsen, aldus de vakbond CNV Bedrijvenbond vrijdag. De reorganisatie houdt verband met de sterk gedaalde vraag naar telefoonapparatuur. Met de nieuwe reorganisatie verdwijnt de laatste ontwikkelafdeling van Lucent in Nederland. In 1998 sloot Lucent in Huizen al de laatste fabriek van telecommunicatieapparatuur in Nederland. Het aantal werknemers daalde in twee jaar van 4000 naar 775 na de nieuwe reorganisatie. De resterende werknemers houden zich bezig met marketing, verkoop en service. Lucent ontstond zo’n vijftien jaar geleden uit een samenwerking tussen AT&T en Philips. Alle activiteiten van Philips op het gebied van openbare telefonie en transmissie waren in het bedrijf ondergebracht.

Reageer op dit artikel