nieuws

‘Land is autistisch en denkt provinciaal’

bouwbreed Premium

‘Land is autistisch en denkt provinciaal’

nijmegen – De nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van het Knooppunt Arnhem-Nijmegen – drs. J.J. Modder – is slecht te spreken over de in zichzelf gekeerde houding van Nederland ten opzichte van Europa. Over het gelanterfant met de HSL-Zuid, om nog maar te zwijgen van de HSL-Oost die er niet eens komt. Deze hogesnelheidslijn is echter van groot belang voor de ontwikkeling van het KAN-gebied, het gebied rond Nijmegen en Arnhem dat de komende jaren grootschalig wordt geherstructureerd. In het verlengde hiervan betekent de HSL-Oost een versteviging van ’s lands handelspositie met het Ruhrgebied, de belangrijkste handelspartner van Nederland. De voorman van KAN mist een goede overheidscultuur die streeft naar samenwerking met private partijen. Maar zowel de publieke als de private partijen wantrouwen elkaar en daarom mislukken er zoveel pps-projecten. Modder, voorheen directeur van het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (NIROV), noemt ruimtelijke ordening “een investering in ruimte”. Maar deze overheid heeft die pretentie nauwelijks.

Reageer op dit artikel