nieuws

Kröller­Müller bouwt nog geen dependance

bouwbreed

arnhem ­ Het Kröller­Müller Museum in Otterlo gaat voorlopig geen dependance openen aan de Rijnkade in Arnhem. Het economisch klimaat is op dit moment te slecht om een dergelijke grote investering te doen.

Dat heeft de museumdirecteur E. van Straaten aan bestuurders van onder meer de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland laten weten. De directie moet eerst 9 miljoen euro investeren in het bestaande gebouw in Otterlo. De renovatie van het dak van de oudste vleugel blijkt veel duurder uit te vallen dan geraamd. De ingrepen zijn echter volgens een woordvoerder zeer dringend, omdat in deze vleugel de topstukken van de collectie zijn geëxposeerd. Ook gaat de exploitatielast van het museum de komende jaren met 1,1 miljoen euro omhoog. De directie van het museum kwam in 2001 met het plan voor een dependance in Arnhem. Dat zou de mogelijkheid bieden om meer delen van de permanente collectie te laten zien en meer actuele exposities te houden. Ook wil de directie een nieuw en jong publiek aan het museum binden. Kröller­Müller, in Nationaal Park De Hoge Veluwe, trekt in toenemende mate oudere bezoekers. Gemeente en provincie hebben begrip voor het besluit van de museumdirectie. De bestuurders rekenen er echter op dat het plan voor een dependance in Arnhem over een aantal jaren opnieuw aan de orde komt, als het museum er financieel beter voor staat. (anp)

Reageer op dit artikel