nieuws

Kerkrade heeft tekort aan goedkope huizen

bouwbreed Premium

Kerkrade heeft tekort aan goedkope huizen

KERKRADE – Kerkrade kampt naar eigen zeggen met een schreeuwend tekort aan goedkope huizen. Er zijn met name sociale huurwoningen en woningen voor ouderen tge weinig. In Kerkrade wachten meer dan driehonderd ouderen op een aanleunwoning. Tweehonderd van hen hebben een urgentieverklaring. Kerkrade is een van de meest vergrijsde steden van Nederland. Daarnaast is er een lange wachtlijst van jongere mensen en mensen met een laag inkomen voor een huurwoning. Er worden in Kerkrade vooral koopwoningen gebouwd, en deze groep mensen komt daarvoor niet in aanmerking. De woningcorporaties voelen zich onder meer overvallen door de onverwacht snelle toename van het aantal alleenstaanden en eenoudergezinnen. De verhuurders kunnen geen woningen aanbieden, te meer omdat ze op grote schaal aan het slopen zijn in wijken, of aan het herstructureren zijn.

Reageer op dit artikel