nieuws

HDW gaat meer Terex importeren

bouwbreed Premium

ridderkerk ­ HDW Bouwmachines BV te Ridderkerk, importeur van de dumptrucks van Terex, gaat stapsgewijs de overige producten van de divisie Construction van Terex aan het programma toevoegen. Het gaat om graafmachines, minigravers, wielladers en verdichtingsmachines.

Terex Corporation, gevestigd in Westport in Connecticut, is door een lange reeks van overnames uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de markt van (wegen)bouwmachines. Met de recente overnamen van de graafmachinefabrikanten Atlas en Schaeff, de mobiele­kranendivisie van Demag en Genie Industries, een van de grootste hoogwerkerfabrikanten ter wereld, is Terex doorgedrongen tot de top­5 van bouwmachineproducenten ter wereld. Terex Corporation is onlangs gereorganiseerd. Er zijn vier divisies: Construction, Cranes (onder meer Peiner, Comedil, PPM), Mining en Roadbuilding (onder meer BL Pegson). Een vijfde divisie, Aerial Work Platforms, waarin Genie wordt ondergebracht, is aanstaande. HDW, dat behoort tot de Pon­groep (onder meer Volkswagen, Continental Banden), gaat al in de loop van dit jaar beginnen met de verkoop van de andere producten van Terex Construction. HDW had geen graafmachines meer in het leveringsprogramma na het einde van de productie van graafmachines van Furukawa. Terex biedt rupsgraafmachines met een eigen gewicht van 1,5 tot 11 ton en bandenkranen van 6 tot 11 ton.

Overslagmachine

De in Duitsland gebouwde mobiele graafmachines zijn er van 13 tot 50 ton en rupsmachines van 15 tot 15 ton. De meeste van die machines zijn ook als overslagmachine leverbaar. De wielladers variëren in bakinhoud van 500 tot 2200 liter (37 tot 100 kW) en Terex heeft kleine dumpers, zogenaamde motorjapanners, van 1 tot 9 ton. Deze worden in Warwick in Engeland gebouwd, evenals de walsen van 470 kilogram tot 24 ton. De graaf­laadcombinaties van Terex (het vroegere Fermec) met motorvermogens van 64 en 72 kW worden in de Engelse fabriek in Manchester gebouwd.

Reageer op dit artikel