nieuws

Energiebedrijf VS zet brandstofcellen in

bouwbreed Premium

Energiebedrijf VS zet brandstofcellen in

detroit – Energiebedrijf DTE uit Detroit bereidt met het Amerikaanse energieministerie een grootschalige proef met branstofcellen voor. In de komende drie jaar ontwikkelt DTE een systeem dat met waterstofgstookte branstofcellen jaarlijks zoín 15.000 kilowattuur elektriciteit aan een kantorenpark levert. Het energiebedrijf werkt daarvoor onder meer samen met brandstofcellenfabrikant Plug Power waarvan DTE voor 28 procent aandeelhouder is. Het demonstratieproject onderzoekt de (on)mogelijkheden die zich bij de productie, het transport en de opslag van de waterstof kunnen voordoen, bij de distributie en bij de conversie in elektriciteit. De benodigde waterstof komt uit duurzame bronnen. Buiten de piekuren zet elektriciteit die is opgewekt via gas uit vuilnisbelten of elektriciteit uit een conventionele centrale door middel van elektrolyse, water om in waterstof.

Reageer op dit artikel