nieuws

De Boer houdt slot op informatie risicoís

bouwbreed Premium

De Boer houdt slot op informatie risicoís

den haag – Minister De Boer (verkeer) houdt inschattingen van risicoís en onvoorzien in het belang van de Staat onder de pet. Een nieuwe regeling verplicht hem de omvang van de potjes aan de Tweede Kamer te openbaren, maar hij verzoekt nu om dat achter gesloten deuren mondeling te doen. De Boer schrijft aan de Tweede Kamer dat openheid het belang, ofwel de onderhandelingspositie van de Staat schaadt. Reden voor de brief is de herziene procedureregeling Grote projecten. Daarin is de minister verplicht om aan te geven in hoeverre de pot onvoorzien is benut. Hij wil dat wel in een besloten gesprek doen met het parlement. Uit vrees voor benadeling van de onderhandelingspositie van het Rijk ten opzichte van de aannemers wil hij deze niet opnemen in de voortgangsrapportages van de grote projecten.

Reageer op dit artikel