nieuws

Dalkia Nederland neemt DBU over

bouwbreed Premium

Dalkia Nederland neemt DBU over

utrecht – De internationaal opererende technische dienstverlener Dalkia neemt branchegenoot DBU Groep over. De overnamesom houden beide bedrijven voor zich, zo bleek vrijdag. Volgens een woordvoerder van DBU was dit bedrijf te klein om in de toekomst op eigen benen te overleven. Dalkia is in Nederland weliswaar niet zo groot, maar heeft het ‘grote Europees opererende’ Dalkia International achter zich. Dat op zijn beurt is weer onderdeel van Vivendi. DBU is leverancier van technische installaties in onder meer kantoren en verzorgingsinstellingen en onderhoudt die ook. De trend is om hierbij langjarige contracten af te sluiten en daarvoor ontbrak bij DBU de financi’le armslag. DBU realiseert met 365 medewerkers een omzet van 50 miljoen euro. Dalkia International heeft een omzet van 4,3 miljard euro en telt 38.000 medewerkers.

Reageer op dit artikel