nieuws

Dakelementen voor rieten daken

bouwbreed

Dakelementen voor rieten daken

nieuwerkerk aan den ijssel – Dakelementenfabrikant Unilin heeft het assortiment uitgebreid. Aan de serie UniSuPur is een dakelement toegevoegd. Dit sandwichelement, dat door de pu-isolatie dunner is dan de ps-isolatie, is gemaakt om rieten daken volgens de schroefmethode te bevestigen. Het element is samengesteld uit een onderplaat van 3 millimeter houtspaanplaat, die is voorzien van een witte folie. De bovenplaat is van 12 millimeter OSB. Daartussen zit polyurethaanschuim. De Rc-waarde bedraagt 5,0 m2K/W inclusief riet. De nieuwe elementen zijn goed toepasbaar in bijvoorbeeld vakantiehuisjes. Unilin heeft het assortiment voorts uitgebreid met een enkelschalige dakplaat die is voorzien van een witte zichtzijde voor toepassing op platte daken. De dakplaat Univision 22 heeft een witgelakte, krasvaste melamine verlijmde houtspaanplaat als onderplaat, een pu-laag en is voorzien van gebitumineerde glasvlies. De Rc-waarde is 4,0 m2 K/W.

Reageer op dit artikel