nieuws

Club failliet; stadionbouwer in nood

bouwbreed Premium

leicester ­ De Britse aannemer Birse, die veel doet op het gebied van voetbalstadions, moet bijna 9 miljoen euro afschrijven door het faillissement van een van haar opdrachtgevers, Leicester City.

Birse heeft recent het nieuwe stadion voor deze club opgeleverd. Daarmee was een bouwsom gemoeid van 60 miljoen euro, maar Birse verwacht niet de laatste termijn nog te kunnen incasseren. De afschrijving is ongeveer evenveel als de winst van 10,7 miljoen over het hele afgelopen boekjaar, zodat wordt gevreesd dat het bedrijf hierdoor in de rode cijfers belandt. Birse was er net weer bovenop aan het komen na in 2001 nog een verlies van 47 miljoen te hebben geleden. Volgens de directie is het voortbestaan niet in gevaar, omdat Birse tegenwoordig op meerdere markten actief is. “In juli konden we nog een sterke ommezwaai in onze resultaten melden. Ondanks de slechte berichten over Leicester City, die we uiteraard erg betreuren, blijven onze belangrijkste markten goed draaien”, verklaart algemeen directeur M. Budden. Birse moest daarmee komen omdat de aandelenkoers sterk inzakte na de berichten over het verlies.

Uitzendrechten

Leicester City is de vijfde grote voetbalclub in Engeland die faillissement moet aanvragen nadat de tv zender ITV Digital, die honderden miljoenen zou betalen voor de uitzendrechten van het voetbal, over de kop is gegaan. Enkele andere clubs hebben hun plannen voor een nieuw stadion op een laag pitje gezet. Aan de andere kant heeft Arsenal kort geleden wel laten weten een nieuw stadion met bijkomende faciliteiten te bouwen in Londen.

Reageer op dit artikel