nieuws

BPB versterkt positie met aankoop Gyproc

bouwbreed

BPB versterkt positie met aankoop Gyproc

slough ­ BPB heeft zijn positie op de markt van gipsplaten in de Benelux versterkt door zijn aandeel in Gyproc op te voeren van 46 tot 99 procent. Voor het van de Etex Groep overgenomen aandelenpakket wordt 83,5 miljoen euro neergeteld. Gelijktijdig heeft BPB de verkoop van Gyproc in Duitsland en Polen voor 53 miljoen euro van de hand gedaan aan Lafarge. BPB permitteert zich het afstoten van de activiteiten in Duitsland en Polen omdat het bedrijf in beide landen strategisch gezien al een voldoende sterke positie heeft. De aankopen in de Benelux vloeien voort uit de wens zich sterker in Nederland te manifesteren. Bovendien sluiten de Belgische fabrieken uitstekend aan bij BPB’s productienet op het Europese continent.

Reageer op dit artikel